کابل فیبر نوری کانالی چیست و چه مزایایی دارد؟

کابل کانالی فیبر نوری (OCUC) یک نوع کابل ارتباطی outdoor است که به صورت زنجیره‌ای در محیط خارج از ساختمان از محلی به محل دیگر توسط کانال‌ها منتقل می‌شوند و برای انتقال داده‌ها توسط فیبر نوری به کار می‌رود. این کابل‌ها معمولاً برای انتقال سیگنال‌های تلویزیونی و رادیویی، اینترنت، تلفن و سیستم‌های امنیتی استفاده می‌شوند.

کابل‌های کانالی معمولاً شامل یک یا چندین هسته هستند که به وسیله عایق جدا شده‌اند و به داخل یک لوله پلاستیکی قرار می‌گیرند. هدف اصلی این لوله و یا کانال، محافظت از هسته در برابر خراشیدگی، شکستگی، خوردگی و فشار است.

 

کابل‌های کانالی برای اتصال به تجهیزات مختلف نیز معمولاً از نوعی اتصال کواکسیال یا کانکتور Fc استفاده می‌کنند که برای جلوگیری از اختلالات الکترومغناطیسی و کاهش افت سیگنال، به شدت ساختاردار شده‌اند. 

مزایا و ویژگی های کابل کانالی فیبر نوری

1. انتقال داده با کیفیت بالا: 

این کابل‌ها برای انتقال داده به کمک فیبر نوری طراحی شده‌اند و این امر به دلیل کیفیت بالای فیبر نوری به انتقال هرچه سریع‌تر داده‌ها کمک میکند.

2. مقاومت بالا در برابر اختلالات الکترومغناطیسی: 

این کابل‌ها به عنوان یک راه حل برای کاهش اثر اختلالات الکترومغناطیسی هستند که ممکن است به دلیل حضور دستگاه‌ها و کابل های الکتریکی و الکترونیکی در نزدیکی آنها ایجاد شود.

3. مقاومت بالا در برابر خراشیدگی، شکستگی، خوردگی و فشار: 

کابل‌های کانالی از طریق عایق‌های الکتریکی مختلفی مانند لوله‌های پلاستیکی، روکش‌های پلی‌اتیلن و پوسته‌های PVC محافظت می‌شوند.

4. نصب و استفاده آسان: 

کابل‌های کانالی بسیار آسان در نصب و استفاده هستند و معمولاً به صورت زنجیره‌ای از محلی به محل دیگر منتقل می‌شوند.

5. قابلیت انعطاف پذیری: 

بعضی از انواع کابل فیبر نوری کانالی ، انعطاف پذیری بالایی دارند که به آن‌ها اجازه می‌دهد که به راحتی در مسیر‌های پیچیده ایجاد شده توسط دستگاه‌ها حرکت کنند.

6. کاهش هزینه‌های نگهداری: 

کابل‌های کانالی، به دلیل مقاومت بالایی که در برابر خرابی و خوردگی دارند، نیاز به تعمیرات و نگهداری کمتری دارند که می‌تواند هزینه‌های نگهداری را کاهش دهد.

7. کاربردهای متنوع: 

کابل‌های کانالی به علت اینکه می‌توانند برای انتقال انواع مختلف داده، از جمله اینترنت و تلفن استفاده شوند، برای کاربردهای مختلفی مانند ارتباطات، تفریحی، آموزشی و کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

8. امنیت: 

به دلیل اینکه کابل‌های کانالی با طراحی خود، می‌توانند از دسترسی غیرمجاز به داده‌ها جلوگیری کنند، امنیت بیشتری نسبت به روش‌های دیگر انتقال داده فراهم می‌کنند.

9. اشغال فضای کمتر: 

به دلیل اینکه کابل‌های کانالی در داخل دیوارها و سقف‌ها نصب می‌شوند، فضای کمتری نسبت به سایر روش‌های انتقال سیگنال اشغال می‌کنند که می‌تواند در فضاهای محدود بسیار مفید باشد.